Rezumat al știrilor din aprilie

Rezumatul lunar al știrilor ETHRA: Cerința consumatorilor pentru COP10 - COPWatch - Îndemnuri la acțiune în Franța și Italia - Interzicerea pouch-urilor in Țările de Jos - Răspunsul ETHRA la propunerea norvegiană de interzicere a aromelor - Anunțul parteneriatului de sănătate publică – Înștiințare privind reducerea efectelor nocive ale pouch-urilor. Citiți mai departe pentru mai multe.

ȘTIRI UE

Consultarea EU TPD

Autorii unui raport semnificativ, care vizează reducerea numărului de decese cauzate de fumat, îndeamnă Comisia Europeană să includă strategiile eficiente ale Suediei în viitoarea lor revizuire a Directivei privind produsele din tutun.

Citiți mai multe aici:

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2023-04-28_eu-tpd-consultation.html

 

UE interzice țigările de unică folosință?

S-a raportat că noile legi EU privind reglementarea bateriilor ar putea însemna o interzicere efectivă a țigărilor de unică folosință.

Citiți mai multe aici:

https://www.tobaccojournal.com/news/eu-bans-disposables/

 

ȘTIRI GLOBALE DE ADVOCACY  PENTRU CONSUMATORI

Cerința consumatorului pentru COP10

Coaliția Advocacy pentru Reducerea Daunelor Tutunului din Asia Pacific (CAPHRA) solicită reprezentarea consumatorilor în delegațiile care participă la Conferința Părților (COP10) a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Citiți mai multe aici:

https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2023-04-18_consumer-requirement-for-cop10.html

 

FCTC COP

COP10 se apropie cu pași repezi, unde ar putea fi luate decizii esențiale cu privire la viitorul vapatului și al reducerii efectelor nocive ale tutunului. COPWatch a scris o serie de articole pentru a informa oamenii despre ceea ce este cunoscut, și într-adevăr necunoscut, despre pregătirea COP10.

 

ACTUALIZĂRI IN FUNCTIE DE ȚARĂ

Cehia

Principiul reducerii efectelor nocive va servi drept fundament pentru politica Republicii Cehe privind tutunul și alcoolul pe scena internațională, cu accent pe promovarea strategiilor de reducere a riscurilor în cadrul UE.

Citiți mai multe aici:

https://euractiv.cz/section/politika/news/cesko-ma-novy-plan-boje-se-zavislostmi-u-tabaku-jde-s-dobou-vic-nez-brusel/

Franţa

Partenerii ETHRA Aiduce și Sovape s-au alăturat LaVapeDuCoeur și SOS Addictions pentru a publica un document care evidențiază amenințările la adresa vapatului la viitoarea COP10 OMS FCTC și ce pot face consumatorii în acest sens.

Citiți mai multe aici:

https://www.sovape.fr/oms-menaces-sur-le-vapotage/

https://lavapeducoeur.fr/loms-contre-attaque-menaces-sur-le-vapotage/

Irlanda

Se așteaptă să intre în vigoare noi legi până la jumătatea lunii iulie, care vor introduce în sfârșit o restricție de vârstă pentru vânzarea produselor de vapat.

Citiți mai multe aici:

https://www.independent.ie/irish-news/health/laws-to-ban-the-sale-of-vapes-to-children-are-expected-to-be-in-force-by-mid- iulie/a1880730666.html

Italia

Partenerul ETHRA, ANPVU, a lansat un apel la acțiune împotriva amenințărilor la adresa vapatului reprezentate de OMS.

Citiți mai multe aici:

https://www.anpvu.it/2023/04/21/call-to-action-lorganizzazione-mondiale-della-sanita-sta-pianificando-un-assalto-globale-allo-svapo/

Olanda

Țările de Jos și-au intensificat războiul împotriva produselor mai sigure cu nicotină și a reducerii efectelor nocive ale tutunului, anunțând interzicerea completă a pouch-urilor cu nicotină.

Citiți mai multe aici:

https://snusforumet.se/en/dutch-move-ahead-with-nicotine-pouch-ban/

Norvegia

Notificarea TRIS a Norvegiei privind modificările aduse Legii privind controlul tutunului, care ar introduce ambalaje simple și interzicerea aromelor pentru toate e-lichidele, s-a închis luni, 1 mai. Puteți citi răspunsul nostru pe TRIS, aici:

https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/tris/en/search/?trisaction=search.detail&year=2023&num=9003

Vedeți, de asemenea, depunerea noastră pe site-ul ETHRA:

https://ethra.co/submissions/131-norway-tris-notification-amendments-to-the-tobacco-control-act-and-the-labelling-regulations

Consultați articolul nostru pentru câteva informații de fundal:

https://ethra.co/news/126-nonsense-in-norway

Suedia

Un nou sondaj a constatat că preocupările legate de sănătate au fost motivul principal pentru foștii fumători de a trece la produse mai sigure cu nicotină. De asemenea, a constatat că disponibilitatea unei game largi de arome și capacitatea de a alege cel mai potrivit nivel de nicotină sunt factori vitali în trecerea la un produs cu nicotină mai sigur.

Citiți mai multe aici:

https://weareinnovation.eu/new-poll-shows-health-and-product-diversity-key-for-ex-smokers-switching-to-alternative-nicotine-options-in-sweden/

Regatul Unit

Guvernul Regatului Unit a lansat un nou program care vizează reducerea semnificativă a ratelor de fumat. Denumit „Swap to Stop”, programul este salutat ca fiind o premieră mondială și va oferi seturi gratuite de vaping și suport comportamental dedicat unui milion de fumători actuali din Marea Britanie.

Citiți mai multe aici:

https://www.gov.uk/government/news/smokers-urged-to-swap-cigarettes-for-vapes-in-world-first-scheme

 

ŞTIRI ETHRA

Noul partener de sănătate publică

Suntem încântați să anunțăm că dr. Garrett McGovern s-a alăturat ETHRA ca cel de-al doilea partener de sănătate publică. Dr. McGovern a lucrat ca medic generalist specializat în tratamentul abuzului de substanțe și este director medical al Clinicii Medicale Prioritare, un program privat de tratare a dependenței, situat în South County Dublin. În prezent, este administrator al New Nicotine Alliance Ireland.

Citiți mai multe aici:

https://ethra.co/partners/public-health-partners

 

TREBUIE CITIT

Document ce abordează reducerea efectelor nocive ale pouch-urilor

A fost publicată o nouă lucrare informativă despre pungile cu nicotină. Oferă o privire de ansamblu asupra celor mai recente dovezi științifice, a peisajului de reglementare și a potențialului de reducere a efectelor nocive pentru acest produs cu nicotină relativ nou, mai sigur.

Citiți mai multe aici:

https://tobaccoreporter.com/2023/03/31/gsthr-briefing-paper-addresses-tobacco-harm-reduction-potential-of-nicotine-pouches/

Citiți documentul de informare aici:

https://gsthr.org/briefing-papers/what-are-nicotine-pouches/

 

Unul dintre cele mai proaste documente de control al tutunului este „corectat”

Autorii unei lucrări care a făcut acuzații grave de abatere față de Juul au continuat și l-au publicat, în ciuda faptului că compania a luat legătura și a subliniat erorile [evidente]. Clive Bates aruncă o privire detaliată asupra cazului.

Citiți mai multe aici:

https://clivebates.com/one-of-the-worst-ever-tobacco-control-papers-is-corrected/

 

Cum ar trebui să reglementeze Australia produsele de vaping cu nicotină? – cercetări noi

O nouă lucrare, în colaborare cu Dr. Colin Mendelsohn, examinează modelul dezastruos al Australiei numai pe bază de rețetă pentru produse de vaping și modalități de a aborda uriașa piață neagră pe care a creat-o.

Citiți mai multe aici:

https://colinmendelsohn.com.au/regulation/

 

IN CELE DIN URMA

Ceva de urmărit:

Swap To Stop

Louise Ross, Chair of NNA UK, se alătură Regwatch pentru a discuta despre programul „Swap to Stop” al Regatului Unit.

https://regulatorwatch.com/brent_stafford/swap-to-stop-uk-to-provide-one-million-smokers-free-vape-starter-kits-regwatch/