NOUTĂȚI

22 nov. 2022
Norvegia
Utilizarea snus-ului a dus la scăderi dramatice ale fumatului în rândul tinerilor și adulților.
22 nov. 2022
Spania
170 de experți naționali și internaționali au scris oficialilor spanioli de sănătate publică cerând adoptarea unei reduceri a efectelor nocive ale tutunului în politicile de control al tutunului.
22 nov. 2022
Regatul Unit
Noua Alianță a Nicotinei (NNA Uk) a scris secretarului de stat al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială pentru a detalia „douăzeci de măsuri concrete cu cinci victorii rapide care ar putea fi luate pentru a duce la o scădere rapidă a fumatului”
22 nov. 2022
Sondajul UE privind consumatorii de nicotină
În urmă cu doi ani în această lună, impreuna cu ETHRA am lansat ceea ce s-a dovedit a fi cel mai mare sondaj de acest gen din Europa. Primind peste 37.000 de răspunsuri de la consumatorii de produse cu nicotină, am obținut o perspectivă asupra produselor folosite de oameni, a efectelor pe care oamenii le au asupra sănătății și a modului în care oamenii ar reacționa la potențialele modificări legislative. Raportul este disponibil în engleză, franceză și germană mai jos
22 nov. 2022
Ce trebuie să știe medicii despre vaping
Australia: Informațiile greșite despre vaping descurajează medicii să susțină vapatul și să prescrie nicotină. O nouă lucrare își propune să corecteze aceste percepții greșite.
22 nov. 2022
Beneficiile vapatului
Experții de seamă din Marea Britanie au stabilit un record in ceea ce priveste dezinformarea in domeniul vapingului. Articolul la care se face referire: https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/oct/16/observer-view-dangers-of-vaping
20 nov. 2022
Olanda
Cercetătorul și fizicianul principal, profesorul Roberto Sussman, a calificat planul guvernului de a interzice aromele nesăbuit și disproporționat.
19 nov. 2022
Germania
Un nou raport fundamental al Institutului Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR) constată că pouch-urile cu nicotină sunt considerabil mai puțin dăunătoare decât tutunul combustibil și pot ajuta la renunțarea la fumat. Citiți evaluarea (germană): https://www.bfr.bund.de/cm/343/gesundheitliche-bewertung-von-nikotinbeuteln-nikotinpouches.pdf
18 nov. 2022
Finlanda
Finlanda se confruntă cu o piață neagră în creștere pentru tigarile de unică folosință și o creștere a vapingului pentru tineri, care este aproape sigur rezultatul politicilor sale prohibiționiste.
18 nov. 2022
Franta
Percepțiile greșite cu privire la riscurile relative ale vapingului în comparație cu fumatul rămân îngrijorător de ridicate, potrivit unui nou sondaj realizat de Sovape.