NOUTĂȚI

22 nov. 2022
Norvegia - Utilizarea snus-ului a dus la scăderi
Utilizarea snus-ului a dus la scăderi dramatice ale fumatului în rândul tinerilor și adulților.
22 nov. 2022
Spania - 170 de experți naționali și internaționali au scris
170 de experți naționali și internaționali au scris oficialilor spanioli de sănătate publică cerând adoptarea unei reduceri a efectelor nocive ale tutunului în politicile de control al tutunului.
22 nov. 2022
Regatul Unit - Noua Alianță a Nicotinei (NNA Uk) a scris
Noua Alianță a Nicotinei (NNA Uk) a scris secretarului de stat al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială pentru a detalia „douăzeci de măsuri concrete cu cinci victorii rapide care ar putea fi luate pentru a duce la o scădere rapidă a fumatului”
22 nov. 2022
Sondajul UE privind consumatorii de nicotină
În urmă cu doi ani în această lună, impreuna cu ETHRA am lansat ceea ce s-a dovedit a fi cel mai mare sondaj de acest gen din Europa. Primind peste 37.000 de răspunsuri de la consumatorii de produse cu nicotină, am obținut o perspectivă asupra produselor folosite de oameni, a efectelor pe care oamenii le au asupra sănătății și a modului în care oamenii ar reacționa la potențialele modificări legislative. Raportul este disponibil în engleză, franceză și germană mai jos
22 nov. 2022
Ce trebuie să știe medicii despre vaping
Australia: Informațiile greșite despre vaping descurajează medicii să susțină vapatul și să prescrie nicotină. O nouă lucrare își propune să corecteze aceste percepții greșite.
22 nov. 2022
Beneficiile vapatului
Experții de seamă din Marea Britanie au stabilit un record in ceea ce priveste dezinformarea in domeniul vapingului. Articolul la care se face referire: https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/oct/16/observer-view-dangers-of-vaping
20 nov. 2022
Olanda
Cercetătorul și fizicianul principal, profesorul Roberto Sussman, a calificat planul guvernului de a interzice aromele nesăbuit și disproporționat.
19 nov. 2022
Germania
Un nou raport fundamental al Institutului Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR) constată că pouch-urile cu nicotină sunt considerabil mai puțin dăunătoare decât tutunul combustibil și pot ajuta la renunțarea la fumat. Citiți evaluarea (germană): https://www.bfr.bund.de/cm/343/gesundheitliche-bewertung-von-nikotinbeuteln-nikotinpouches.pdf
18 nov. 2022
Finlanda
Finlanda se confruntă cu o piață neagră în creștere pentru tigarile de unică folosință și o creștere a vapingului pentru tineri, care este aproape sigur rezultatul politicilor sale prohibiționiste.
18 nov. 2022
Franta
Percepțiile greșite cu privire la riscurile relative ale vapingului în comparație cu fumatul rămân îngrijorător de ridicate, potrivit unui nou sondaj realizat de Sovape.
17 nov. 2022
Scrisoare catre guvernul belgian
ETHRA a scris guvernului belgian pentru a sublinia rolul important pe care îl pot juca produsele mai sigure cu nicotină în viitoarea sa strategie interfederală pentru o generație fără fumat. Scrisoarea a fost cosemnată de 19 experți independenți în știința și politica tutunului și nicotinei.
16 nov. 2022
Declarația de la Manila - 2022
La cel de-al 5-lea Forum de reducere a efectelor nocive ale tutunului din Asia, susținătorii au semnat și publicat „Declarația de la Manila – 2022”. Declarația afirmă: „Noi, consumatorii de produse cu nicotină mai sigure și acei adulți care fumează în prezent, ar trebui să fim principalii beneficiari ai cadrelor de reglementare iluminate, bazate pe știință, care ne permit accesul la aceste tehnologii care salvează vieți”. Citiți mai multe aici: https://www.pna.gov.ph/articles/1187405
15 nov. 2022
Programul de lucru al Comisiei Europene
Programul de lucru al Comisiei Europene pentru 2023 a fost publicat. În domeniul sănătății, programul include o actualizare a recomandării pentru medii fără fum. Recomandarea actuală nu se aplică produselor alternative cu nicotină, însă acest lucru ar putea fi pe cale să se schimbe. În iulie, am participat la solicitarea Comisiei de consultare a dovezilor, care avea ca scop extinderea recomandărilor privind mediile fără fumat pentru a include vapatul și produsele din tutun încălzit.
5 oct. 2022
Recomandările recent actualizate ale Ministerului Sanatatii cu privire la utilizarea tigarilor electronice sunt destul de negative
Ei susțin că există dovezi neconcludente că vapatul îi ajută pe oameni să renunțe la fumat și, de asemenea, ridică îngrijorări cu privire la efectele pe termen lung asupra sănătății. Actualizarea vine la doar câteva săptămâni după anunțul că primul centru de cunoștințe al OMS FCTC privind educația, comunicarea, formarea și conștientizarea publicului va fi înființat în Franța. Câteva reacții ale susținătorilor pentru reducerea efectelor nocive ale tutunului din Franța sunt în această conversație pe Twitter aici: https://twitter.com/PrDautzenberg/status/1575142937964552198 Mai multe despre COPWATCH aici: https://copwatch.info/knowledge-hub-surprise/
29 sept. 2022
Utilizarea tigarilor electronice cu nicotin în Anglia: evaluarea dovezilor din 2022
Public Health England a publicat cea mai recentă actualizare a dovezilor privind vapatul cu nicotina în Anglia. Raportul constată că vapatul este substanțial mai puțin dăunător decât fumatul și subliniază importanța aromelor diferite de tutun pentru a-i ajuta pe cei care fumează să treacă la vaping. Reacția expertului Science Media Center este aici: https://www.sciencemediacentre.org/expert-reaction-to-nicotine-vaping-in-england-an-evidence-update-as-published-by-the-office-for-health-improvement-and-disparities-ohid-and-authored-by-scientists-at-kcl/ De asemenea informatii de la Martin Dockrell aici: https://twitter.com/SwitchFinder/status/1575515986140299269
29 sept. 2022
Apeluri spre o mai bună reglementare a vapatului, pe măsură ce piața neagră crește
Un nou raport al dr. Colin Mendelsohn descoperă că modelul de legislație pentru vapat din Australia a fost un eșec răsunător. După cum s-a prezis, politica a dus la o piață neagră înfloritoare a produselor de vapat nereglementate.
27 sept. 2022
Guvernul scoțian a publicat o analiză a răspunsurilor la consultarea sa privind înăsprirea regulilor privind publicitatea și produsele de vapat.
Guvernul scoțian a publicat o analiză a răspunsurilor la consultarea sa privind înăsprirea regulilor privind publicitatea și produsele de vapat.
26 sept. 2022
Vapers Finland a depus un proiect de modificare a Legii privind tutunul
Vapers Finland a depus către Ministerul Afacerilor Sociale și Sănătății un proiect de modificare a Legii privind tutunul cu privire la produsele din tutun încălzit, care ar interzice aromele din produsele din tutun încălzit.
25 sept. 2022
Dezinformare, percepții ale consumatorului de risc și piețe
Experții de frunte în știința și politica nicotinei au avertizat asupra pericolelor dezinformarii cu privire la riscurile relative ale produselor mai sigure cu nicotină.
22 sept. 2022
12. ETHRA a fost încântată să participe la cel de-al 5-lea summit științific al SCHORE privind reducerea efectelor nocive ale tutunului
Am fost reprezentați de Tom Glesson (NNA Irlanda), care a remarcat că aproximativ 27 de milioane de oameni din Europa folosesc produse cu nicotină mai sigure. El a adăugat că, după ce au făcut trecerea de la tutunul ars, acești oameni trebuie să fie în centrul procesului decizional pentru politica de fumat.
16 sept. 2022
Petiția vaperilor prinde avânt
O petiție care îndeamnă OMS să respecte drepturile consumatorilor și să pună capăt campaniei sale de dezinformare împotriva vapingului a fost semnată de peste 10.000 de persoane. Organizatorii doresc acum să atingă 20.000 de semnături înainte de cea de-a zecea sesiune a Conferinței părților la Convenția-cadru a OMS pentru controlul tutunului. Semneaza petitia: https://www.change.org/p/don-t-let-your-right-to-choose-alternatives-to-smoking-be-taken-away
7 sept. 2022
Abordare mijlocita a vapingului
Propunerile dintr-o nouă lucrare semnata de patru cercetători de mare renume în controlul tutunului vor atrage cu siguranță critici din ambele părți ale dezbaterii privind reducerea efectelor nocive ale tutunului. Documentul: https://www.healthaffairs.org/doi/10.1377/hlthaff.2022.00187
5 sept. 2022
Avem un lucrare despre potențialul de reducere a efectelor nocive ale tutunului
scos de Forumului European Liberal, ce solicită UE să ia în considerare politicile de reducere a efectelor nocive pentru a reduce efectele negative ale fumatului.
1 sept. 2022
Pe 1 septembrie, guvernul olandez a deschis o consultare publică cu privire la etapa finală a interzicerii aromelor
O propunere de modificare a Ordinului privind tutunul și produsele pentru fumat ar prevedea o listă acceptata de doar 16 substanțe care sunt aprobate pentru e-lichide din tutun. Măsura ar echivala cu o interdicție de facto a vapingului și a fost puternic criticată de avocații și experții in reducerea riscurilor cauzate de fumat. Consultarea s-a încheiat pe 28 septembrie și a primit 1504 răspunsuri.
24 aug. 2022
ONG-ul spaniol depune eforturi pentru prima generație din Europa fără tutun
Comisia Europeană a înregistrat o Inițiativă a cetățenilor din partea ONG-ului spaniol NoFumadores, care propune interzicerea vânzării de produse din tutun și nicotină celor născuți după 2009. Dacă ar fi adoptată, ar extinde și interdicitia de a vapa afară.
28 iul. 2022
Întrebare parlamentară privind vaporizatoarele de unică folosință
Europarlamentarul irlandez Chris MacManus a întrebat Comisia Europeană dacă intenționează să se ocupe de tigarile electronice de unică folosință prin Directiva privind materialele plastice de unică folosință sau Regulamentul privind bateriile. El a adăugat că costul scăzut al articolelor de unică folosință le poate face atractive pentru tineri și a întrebat dacă Comisia intenționează să abordeze această problemă în cadrul Directivei privind produsele din tutun. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2022-002751_EN.html Într-un răspuns scris, Comisia a declarat că tigarile electronice de unică folosință nu intră sub incidența Directivei privind materialele plastice de unică folosință și că sunt în desfășurare discuții cu privire la un nou regulament propus privind bateriile pentru a se asigura că bateriile sunt eliminate și reciclate în mod corespunzător. Continuând spunând că Comisia efectuează o evaluare globală a cadrului legislativ pentru controlul tutunului pentru a aborda evoluțiile pieței. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2022-002751-ASW_EN.html
18 iul. 2022
Întrebare parlamentară privind interzicerea aromei produselor din tutun încălzit
Deputații europeni Marco Campomenosi, Alessandra Basso și Marco Zanni au întrebat dacă Comisia are sau nu competența de a introduce Directiva delegată de interzicere a produselor din tutun încălzit cu aromă. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2022-002648_EN.html Răspunzând în numele Comisiei, doamna Stella Kyriakides a declarat că Comisia crede cu fermitate că a acționat în limitele competențelor sale delegate prin definirea produselor din tutun încălzit în Directiva delegată și nu și-a depășit împuternicirea. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2022-002648-ASW_EN.html
15 iun. 2022
În iunie, guvernul belgian a notificat Comisiei Europene, intenția sa de a interzice fabricarea și vânzarea pouch-urilor cu nicotină
Perioada de suspendare a fost prelungită după ce TRIS a primit comentarii din Croația și Suedia și o aviz detaliat din Ungaria.